Kinderiáda je opäť v Prešove. Už po siedmykrát!

24.09.2012 Prešov

(Bratislava, 24. september 2012) - Prvé regionálne kolo siedmeho ročníka Kinderiády sa opäť uskutoční v Prešove. 8-členné družstvá sa stretnú 25. septembra v areáli ZŠ Šmeralova. Na pretekoch sa zúčastní 240 detí druhých až piatych tried z 30 základných škôl Prešovského kraja. Jednotlivé družstvá budú súťažiť v atletických disciplínach a tí najlepší majú šancu postúpiť do finále, ktoré sa bude konať v júni budúceho roka v Bratislave. Atletické preteky Kinderiáda organizuje spoločnosť Ferrero Česká v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom na Slovensku.
V Prešove sa zídu deti zo základných škôl z celého Prešovského kraja, aby si zmerali sily v základných atletických disciplínach. Všetci pretekári si zabehnú šprint na 60 metrov a potom budú súťažiť v individuálnych disciplínach – druháci v skoku do diaľky z miesta, tretiaci v hode plnou loptou, štvrtáci v hode kriketovou loptou a piataci v skoku do diaľky s rozbehom. Celé preteky už tradične vyvrcholia náročným štafetovým behom. Každý športovec dostane šancu prekonať minuloročné rekordy. Tri najlepšie družstvá postúpia do finále, v ktorom môžu vyhrať pre svoje školy spolu 4 980 Eur. Táto čiastka je určená na rekonštrukciu školských športovísk a na nákup športového vybavenia.
Patrónkou siedmeho ročníka sa stala slovenská bežkyňa Lucia Klocová. „Myslím si, že je veľmi dôležité vzbudzovať u detí záujem o šport. Ak majú talent, treba ho ďalej rozvíjať. Preto ma veľmi teší záujem detí o atletiku a som naozaj rada, že existuje projekt, akým je Kinderiáda, vďaka ktorému si deti vyskúšajú atmosféru profesionálnych pretekov a overia si svoje bežecké schopnosti.“ povedala Lucia Klocová.
Aj tento rok sa môžu deti tešiť na mimosúťažné disciplíny tzv. Kids´ Athletics, ktoré pre ne pripravila Ferrero Česká. Medzi najzaujímavejšie disciplíny Kids´ Athletics patrí hod oštepom, prekážkový beh či skákanie vo vreci. Deti tak majú možnosť vyskúšať si aj menej tradičné atletické disciplíny. Hlavne však budú mať príležitosť stráviť krásny deň športovaním a nadväzovaním nových priateľstiev.
Na internetovej stránke www.kinderiada.sk a na profile http://www.facebook.com/Kinderiada.SK majú deti, ich rodičia, ako aj učitelia k dispozícii informácie o projekte, fotografie a výsledky jednotlivých kôl.

Lenka Lendacká
 

Vyberte región